zaterdag 12 december 2015

En nu ff serieus #1

Hier is de eerste ff serieus. Ik heb 3 vragen gekregen van iemand die liever anoniem wil blijven ik ga ze zo goed mogelijk beantwoorden en ik hoop dat jullie er iets aan hebben.

De eerste vraag: Als je je regels krijgt op school wat moet je dan doen?
Dit is een hele goede vraag en dit vraag ik me ook eigenlijk af en ik denk dat zij het vooral heeft over de eerste keer. Ik heb mijn regels nog niet, maar een vriendin van mij heeft haar eerste regels gekregen op school. Als eerste zou ik als je naar het eerste middelbaar gaat en je heb je regels nog niet altijd zorgen dat je maandverband in je schooltas hebt zitten. Die vriendin had dat niet en zij heeft het toen gevraagd aan iemand en ook zo een beetje hoe het werkte enzo. Ik hoop dat ik je eerste vraag goed heb beantwoord, maar ik heb daar nog geen ervaring mee. Ik zit nu in het tweede middelbaar en het is niet "raar" als je dat nu nog niet hebt, dus niet panikeren als je misschien de enige van je klas bent die het nog niet heeft.

Vraag 2: Van welke leeftijd begin je het beste met make-up?
Ik vind dat je gewoon moet beginnen als je er klaar voor bent. De leeftijd speelt niet echt een rol, als je het leuk vindt moet je het gewoon doen. Ik zou als je naar school make-up wilt dragen beginnen met concieler, mascara en een baby lips. 

Vraag 3: Wat is puberen eigenlijk?
Ok√©, ik ben geen specialist ofzo, maar ik heb eventjes gegoogeld enzo. Dus dit is mijn conclusie wat puberen nu eigenlijk is. Ik ga het zo een beetje in mijn eigen woorden vertellen. Als je pubert dan veranderen er zowel dingen mentaal als lichamelijk. Dit gebeurt ongeveer tussen je 11e en je 18, natuurlijk is dit bij iedereen anders. Ik ga alleen over de puberteit bij een meisje, want er kijken vooral girls op mijn blog, dus dan is het dol om over een jongen zijn veranderingen te gaan praten. De lichamelijke veranderingen: Gemiddeld groeien meisjes het meest tussen hun 11e en hun 13e. Ze worden langer, kunnen later opblijven en slapen ook veel langer. We groeien ook niet alleen, we krijgen ook meer spieren en vet (helaas). We gaan vet opslaan op heupen, billen, bovenbenen, borst en bovenarmen. We krijgen een echt vrouwenlijf. We worden geslachtsrijp; worden ongesteld en kunnen kinderen krijgen. We zijn een tijdje groter en zwaarder dan jongens van hun leeftijd. Dan de mentale kant: Vanaf 11 jaar ontwikkelen we een nieuwe manier van denken. Bijvoorbeeld: Over alles moet gediscussieerd worden, we zien mensen als inspirerend of net kinderachtig. 

Ik hoop dat ik je vragen een beetje beantwoord heb. Voor wie ook nog vragen heeft stuureven een mailtje naar: blog.girl2609@gmail.com 
Een reactie posten